Seizoen 2023 in volle gang.

Het seizoen 2023 is alweer bijna voorbij en ik wil vanaf nu ook gaan proberen om wekelijks een blog te gaan bijhouden. De meeste blogs op internet zijn meestal van bekende en goed spelende liefhebbers. Het zou juist mooi zijn om ook eens naar liefhebbers te kijken/lezen die (nog) geen topper zijn ,maar in het verleden toch enkele topuitslagen heeft weten te behalen, zoals ik. Zoals de meeste liefhebbers weten draait het om drie dingen. 1 Goede duiven. 2 Vorm. 3 De drie RRR Rust Regelmaat Ritme. en als klap op de vuurpijl 4 Geluk.(soms). Eigenlijk zouden er vier dingen belangrijk moeten zijn ,want het vierde punt is gewoon de liefhebber zelf, zoals in zoveel andere sporten je hebt het in je of je hebt het niet. Daarom geldt punt vier ook wel voor sommigen geluk ,want geluk is met de domme daar hoef je soms niets voor te doen.

Bij punt 1 hoort wel een goed systeem, want zonder systeem kun je ook niet toewerken naar punt 2 en als je punt 3 niet voor elkaar krijgt heb je aan punt 1 ook niets. Het enigste wat dan overblijft is punt 4, maar dat heeft in principe iedereen. Maar wanneer heb je nu goede duiven. Al koop je de duurste duiven bij zeer hardspelende liefhebbers en ga je uit deze aangekochte duiven kweken? of ga je er mee spelen? De keuze is aan jou ,maar is dit de weg tot succes of weggegooid geld! Ik denk dat hier punt 4 wel om de hoek komt kijken ; geluk. Al koop je de beste duiven ter wereld. Zolang je niet voldoet aan de drie punten-regel en je er niet voor zorgt dat ze ook nog gezond blijven en zeker niet te lomp maakt. Je nooit de top zal bereiken. Om de top te bereiken en aan de top te blijven is een zeer strenge discipline nodig ,wat voor mij als hobbyist en zeker als dierenvriend één van de moeilijkste dingen van deze hobby is. Namelijk zeer streng selecteren!! Dit selecteren moet dan weer gebaseerd zijn op het spelsysteem wat je hanteerd en het spelsysteem moet wel passen bij je thuis situatie ,dus je moet wel duiven aankopen bij liefhebbers die dezelfde spelsystemen hanteren en op ongeveer dezelfde afstanden spelen.