Vernieuwing duivensport 2017.

We staan op het punt om een vernieuwde weg in te slaan, met heel wat te nemen obstakels voor ons.

Zo zijn er bekende hard vliegende liefhebbers die praten over dingen waar ze in principe schijt aan hebben en gewoon aan zich zelf denken. Neem nu ene liefhebber uit Hoeven, die zegt het ene en vervolgens toch weer het andere.

Schijt aan kampioenschappen schijt aan het bestuur schijt aan vliegprogramma’s en schijt aan nog meer dingen ,omdat al die dingen niet meer interesseren en dus het eigen belang voorop is komen te staan. Het ergste is natuurlijk dat ze maar aan 1 ding denken en dat is geld. Het belang van het dier is ondergeschikt aan deze mensen.

Als de vluchten met de ouden in het begin niet goed verlopen dan beginnen ze gelijk te praten over de vluchten voor de jongen. Dat ze daar alles op alles gaan richten en als de vorm er dan nog niet is dan spreken ze over de drie belangrijkste vluchten van het jaar, de zogenaamde teletekst vluchten voor jonge duiven. Alleen voor deze vluchten gaan ze en dat zal ieder jaar zo zijn en de rest is meegenomen.

En nu dames en heren zitten ze moeilijk te doen over een vliegprogramma wat in hun ogen totaal verkeerd is, maar nog erger ze denken alleen aan zich zelf omdat ze jonge duiven specialist zijn. En ze willen duiven verkopen op pipa en geen lastige liefhebbers aan de telefoon voor bonnen ,nee ze geven gratis  jonge duiven weg aan bevriende liefhebbers en reageren via blogs zoals deze. Ook om andere liefhebbers in een kwaad daglicht te zetten. Leuk is anders, maar het is niet anders.

ps. Het voer wat deze liefhebber verkoopt is gewoon goed ,ook zijn duiven. De persoon zelf weet waar over hij praat, is niks mis mee. Is niet elke liefhebber jaloers als men duiven kan verkopen op pipa. Iedereen wil toch winnen en geld binnen harken en opkomen voor zijn eigen belang. Dit is gewoon mens eigen ,dus leer er maar mee te leven of ga een andere hobby zoeken.

Geef een reactie