De verloren zoon.

Elk jaar maakt iemand het wel eens mee.

De verloren gewaande zoon of dochter die plots onverwachts terug keert op het hok. Niets is wat het is of lijkt. Allerlei gedachten gaan door je heen “Welke duif was het” ,misschien die verloren topper die je nog een keertje wilde spelen voor de laatste keer of die goede vitesse duif die je wat verderweg wilde spelen en niet meer terugkeerde.

Het zijn zomaar wat voorbeelden die iedereen weleens meegemaakt heeft of fout heeft gedaan. Wat een verdriet kun je daar van hebben en wat een spijt achteraf. Elk jaar hopen we weer dat de verloren zoon ¬†of dochter weer terugkomt en… elk jaar vervliegt de hoop ,de verloren zoon of dochter zal nooit meer terugkeren.

En als dan op een dag de verloren zoon of dochter terugkeert met de bek besmeurd van het spenen der jongen ,wordt gelijk het vingertje gewezen naar die laffe mede sportgenoot die willens en wetens je toppertje vast heeft gehouden om er jongen uit te kweken. Niets is wat het lijkt of is. Wat als deze duif er gewoon vandoor is gegaan en onderweg zijn maatje voor het leven heeft gevonden en samen in de buurt een nestje hebben gebouwd in een oude schuur of ergens anders! Het kan 100 procent zeker. Ik heb zelf namelijk een koppel duiven gevangen die een nestje hadden gebouwt in een bedrijfshal op de kabelgoot van de stroomkabels. Ze zaten hoog bovenin op stalen balken moeilijk te vangen. Maar met een hoogwerker in het donker toch nog gelukt om ze te pakken. Gelijk daarna gekeken naar het nest en jawel er lag een groot jong in, te groot om te ringen. Alle duiven in de mand gedaan samen met het jong en thuis de duiven in de mand laten zitten ,zodat ze beiden het jong konden blijven voeren.

Natuurlijk gekeken naar de ringnummers van de duiven eentje was een Belg de andere duif de duivin had een Nederlandse ring aan en was van een liefhebber net boven de rivieren. Ik heb beide duiven apart losgelaten van elkaar ,zodat ze niet meer terug zouden keren naar die bedrijfshal. En het jong heb ik gehouden het is een mooie doffer geworden zeer fel en levendig.

Zo zie je maar weer oordeel niet te snel ,want de waarheid kan weleens anders zijn dan je denkt.

Geef een reactie