Voer anno 2016.

Wie voer zegt ,zegt gelijk goed voer en misschien wel goedkoop voer of duurder voer. Een duif behoort gewoon goed voer te krijgen van goede kwaliteit. En ook hier geldt dat er weer vele wegen naar Rome leiden.

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende mengelingen verkrijgbaar en dat van gewoon één merk, dat we totaal niet meer weten wat nu te voeren.

De één zegt dit en een ander weer dat, hele voederschema’s worden er tevoorschijn getoverd. De één weet het nog beter als de ander, maar er is een uitweg in dit alles, namelijk voer dat alles bevat en dus compleet is.

Tenminste als men de verhalen mag geloven ,echter er zit hier wel een ‘maar’ aan vast en dat is bij elk voer moet er weer van alles en nog wat worden bijgegeven. Leve de commercie !

Simpelste in onze sport zou zijn ,alle duiven hetzelfde voer ,zo van “en hier moet je het maar mee doen”. Eens kijken wat voor duiven we dan krijgen. Ik denk een stapje terug in de tijd, concoursen die langer open staan, duiven die vermoeider thuis komen etc. We leven nu in een modernere tijd en moeten met de tijd meegaan, dus ook wat betreft het voer moeten we mee gaan of u nu wilt of niet. Stil blijven staan is nu niet de beste optie. Alles gaat sneller en sneller.

Het makkelijkste is dus één merk voer ,dezelfde mengeling en dit het hele jaar door zomer en winter. U zult er tijd mee winnen, waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan.

Aan u de keuze natuurlijk ,ieder zijn ding en zijn systeem.

Vroeger gebruikten we ook een simpel schema niks bijzonders,maar gewoon duidelijk. Begin van de week zuivering en dan opvoeren tot aan het einde geen zuivering meer. Voer van één merk en geen kaas/schapenvet en eiwitten over het voer. Gewoon goede duiven en geen graanvreters.

Geef een reactie